Jajka faszerowane z awokado, suszonymi pomidorami i tuńczykiem

Oto kilka kolejnych pomysłów na faszerowane jajka. Takie jajka będą świetną przekąską, nie tylko na Wielkanoc. Możesz zrobić kilka smaków z bardzo małą ilością składników. Pozwoli to na zrobienie różnych przekąsek, więc każdy będzie mógł się nimi cieszyć.

Składniki:

  • jajka

Farsz z awokado:

  • awokado
  • halapenio
  • szczypiorek
  • majonez
  • sól, pieprz

Farsz z suszonymipomidorami:

  • Pomidory suszone z oliwy
  • ser feta
  • majonez
  • Sól, pieprz

Farsz z tuńczykiem:

  • Tuńczyk w sosie własnym
  • majonez
  • sos sriracha
  • koperek
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ja gotuję jajka na twardo. Używam takiej ilości jajek, jaka jest mi potrzebna. Farsz przygotowuję pojedynczo.

Farsz z awokado: Awokado rozgniatam za pomocą widelca. Halapenio, szczypior i szczypiorek drobno kroję. Jajka przekrawam na pół i usuwam żółtka. Zwracam uwagę, aby nie uszkodzić białka. Przygotowane awokado, halapenio i szczypiorek łączę z żółtkami. Doprawiam do smaku majonezem i solą. Farszem nadziewam białka jaj i podaję.

Farsz z suszonych pomidorów: Suszone pomidory bardzo drobno siekam, a fetę kruszę. Jajka przekrawam na pół i usuwam żółtka. Zwracam uwagę, aby nie uszkodzić białka. Suszone pomidory i ser feta łączę z żółtkami. Doprawiam majonezem, solą i pieprzem. Białka faszeruję farszem i podaję.

Farsz do tuńczyka: Koperek mielę i odsączam tuńczyka. Jajka przekrawam na pół i usuwam żółtka. Zwracam uwagę, aby nie uszkodzić białka. Tuńczyka i koperek mieszam razem, doprawiam majonezem, solą i pieprzem. Białka nadziewam farszem i podaję.

---

Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 7 minut
Czas całkowity: 27 minut