Klopsiki z dorsza

Stopień trudności: łatwy

Dobre garnki i rondle to niezbędne przedmioty w kuchni. Warto zainwestować w wysokiej jakości produkty, które będą służyły w kuchni przez całe życie. Produkty wysokiej jakości w przystępnej cenie to coś, co uwielbiam.
Chcę Wam teraz przedstawić te produkty.

Chciałabym opowiedzieć Ci więcej o marce Peter Cook, a także o linii Marble w Pepco.
Linia ta charakteryzuje się nowoczesnym designem i marmurkowym wzorem.

 

W linii Marble znajdziecie rondle (16 cm), garnki z pokrywkami (18, 20, 24 cm) oraz patelnie do naleśników (26 cm). Wszystkie są łatwo dostępne i przystępne dla każdego.

Linia Marble to nowoczesne wzory marmurowe o pięknym stylu. Styl ten świetnie nadaje się do każdej kuchni. Styl ten ma tę zaletę, że pozwala na wykonanie wszystkich naczyń w jednym stylu.

Trwałość garnków zapewnia wysokiej jakości powłoka nieprzywierająca. Nieprzywierająca i 3-warstwowa. Nie ściera się podczas użytkowania.

Solidne, grube dno wszystkich naczyń z serii jest nieodkształcalne. Można ich używać na każdej kuchence, nawet indukcyjnej.

Urzekł mnie wygląd i funkcjonalność tych garnków. Uchwyty są ergonomicznie zaprojektowane, dzięki czemu nie nagrzewają się. Pokryte są powłoką soft-touch, która jest przyjemna w dotyku.

W serii dostępne są szklane pokrywki z otworami uwalniającymi parę do garnków.

 

Wszystkie produkty objęte są 3-letnią gwarancją

Patelnia do smażenia P 24 cm - 25 zł
Patelnia o śr. 28 cm. - 30 zł
Garnek śr. 18 cm. - 40 zł

Śledź platformę, aby czerpać inspiracje z Pepco

 

 

To przepis na wilgotne, delikatne klopsiki rybne w kremowym, aksamitnym sosie.

Klopsiki są miękkie i łatwo rozpływają się w ustach. Koniecznie trzeba ich spróbować! ?

 

Składniki:

Pulpeciki:

  • 400g filet z dorsza bez skóry
  • 25g cebuli
  • 1 jajko
  • 20g bułki tartej
  • 10ml soku z cytryny
  • 15g masła
  • sól, pieprz
  • pietruszka
  • 10g mąki pszennej
  • olej do smażenia

Sos:

  • 30g cebuli
  • 150 ml masła
  • pietruszka
  • 10g oleju
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Z filetu z dorsza usuwam ości i kroję go na małe kawałki. Następnie miksuję je w blenderze. Cebulę podsmażam na maśle, aż się zeszkli. Podsmażoną cebulę dodaję do blendera. Następnie do blendera dodaję jajko, sok z cytryny, sól, pieprz i bułkę tartą. Blenduję do momentu uzyskania gładkiej pasty. Pietruszkę drobno siekam i dodaję do masy za pomocą łyżki. Mokrymi dłońmi formuję pulpeciki, obtaczam je w mące, a następnie smażę na oleju. W międzyczasie przygotowuję sos śmietanowy. Cebulę podsmażam na oleju, a następnie dodaję śmietanę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki. Do sosu dodaję pulpeciki, a następnie duszę je jeszcze przez kilka minut. Następnie podaję je z ulubionym dodatkiem.

 

 

---
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 10 minut
Czas gotowania: 10 min
Razem czas: 30min
Liczba porcji: 10 szt.