Klopsiki z dorsza
Stopień trudności: łatwy
Dobre garnki i rondle to niezbędne przedmioty w kuchni. Warto zainwestować w wysokiej jakości produkty, które będą służyły w kuchni przez całe życie. Produkty wysokiej jakości w przystępnej cenie to coś, co uwielbiam.
Chcę Wam teraz przedstawić te produkty.
Chciałabym opowiedzieć Ci więcej o marce Peter Cook, a także o linii Marble w Pepco.
Linia ta charakteryzuje się nowoczesnym designem i marmurkowym wzorem.
W linii Marble znajdziecie rondle (16 cm), garnki z pokrywkami (18, 20, 24 cm) oraz patelnie do naleśników (26 cm). Wszystkie są łatwo dostępne i przystępne dla każdego.
Linia Marble to nowoczesne wzory marmurowe o pięknym stylu. Styl ten świetnie nadaje się do każdej kuchni. Styl ten ma tę zaletę, że pozwala na wykonanie wszystkich naczyń w jednym stylu.
Trwałość garnków zapewnia wysokiej jakości powłoka nieprzywierająca. Nieprzywierająca i 3-warstwowa. Nie ściera się podczas użytkowania.
Solidne, grube dno wszystkich naczyń z serii jest nieodkształcalne. Można ich używać na każdej kuchence, nawet indukcyjnej.
Urzekł mnie wygląd i funkcjonalność tych garnków. Uchwyty są ergonomicznie zaprojektowane, dzięki czemu nie nagrzewają się. Pokryte są powłoką soft-touch, która jest przyjemna w dotyku.
W serii dostępne są szklane pokrywki z otworami uwalniającymi parę do garnków.
Wszystkie produkty objęte są 3-letnią gwarancją
Patelnia do smażenia P 24 cm - 25 zł
Patelnia o śr. 28 cm. - 30 zł
Garnek śr. 18 cm. - 40 zł
Śledź platformę, aby czerpać inspiracje z Pepco
To przepis na wilgotne, delikatne klopsiki rybne w kremowym, aksamitnym sosie.
Klopsiki są miękkie i łatwo rozpływają się w ustach. Koniecznie trzeba ich spróbować! ?
Składniki:
Pulpeciki:
- 400g filet z dorsza bez skóry
- 25g cebuli
- 1 jajko
- 20g bułki tartej
- 10ml soku z cytryny
- 15g masła
- sól, pieprz
- pietruszka
- 10g mąki pszennej
- olej do smażenia
Sos:
- 30g cebuli
- 150 ml masła
- pietruszka
- 10g oleju
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Z filetu z dorsza usuwam ości i kroję go na małe kawałki. Następnie miksuję je w blenderze. Cebulę podsmażam na maśle, aż się zeszkli. Podsmażoną cebulę dodaję do blendera. Następnie do blendera dodaję jajko, sok z cytryny, sól, pieprz i bułkę tartą. Blenduję do momentu uzyskania gładkiej pasty. Pietruszkę drobno siekam i dodaję do masy za pomocą łyżki. Mokrymi dłońmi formuję pulpeciki, obtaczam je w mące, a następnie smażę na oleju. W międzyczasie przygotowuję sos śmietanowy. Cebulę podsmażam na oleju, a następnie dodaję śmietanę. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki. Do sosu dodaję pulpeciki, a następnie duszę je jeszcze przez kilka minut. Następnie podaję je z ulubionym dodatkiem.
---
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 10 minut
Czas gotowania: 10 min
Razem czas: 30min
Liczba porcji: 10 szt.