Sałatka z kapusty pekińskiej

Poziom trudności: Łatwy

Prosta, pyszna sałatka, która pasuje do wszystkiego? Mam dla Ciebie przepis? ??? Lubię jeść tę sałatkę do kanapek, burgerów i na lunch. Wolę jeść ją prosto z miski.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 300 g kapusty pekińskiej
  • Czerwona papryka 160 g
  • Papryka żółta 160 g
  • 150 g jabłka
  • 10 ml soku z cytryny
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 10 g cukru
  • Pietruszka
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Paprykę kroję w cienkie paski, a jabłka ścieram na grubej tarce. Przekładam warzywa do miski, dodaję cukier i sól. Ugniatam wszystko rękami przez chwilę, aby warzywa puściły sok i zmiękły. Dodaję pozostałe przyprawy i dobrze mieszam.

-----

Czas przygotowania: 15 minut
Całkowity czas: 15 min
Liczba porcji: 3 porcje