Sałatka z kapusty pekińskiej
Poziom trudności: Łatwy
Prosta, pyszna sałatka, która pasuje do wszystkiego? Mam dla Ciebie przepis? ??? Lubię jeść tę sałatkę do kanapek, burgerów i na lunch. Wolę jeść ją prosto z miski.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 300 g kapusty pekińskiej
- Czerwona papryka 160 g
- Papryka żółta 160 g
- 150 g jabłka
- 10 ml soku z cytryny
- 10 g oliwy z oliwek
- 10 g cukru
- Pietruszka
- Sól i pieprz
Przygotowanie:
Paprykę kroję w cienkie paski, a jabłka ścieram na grubej tarce. Przekładam warzywa do miski, dodaję cukier i sól. Ugniatam wszystko rękami przez chwilę, aby warzywa puściły sok i zmiękły. Dodaję pozostałe przyprawy i dobrze mieszam.
-----
Czas przygotowania: 15 minut
Całkowity czas: 15 min
Liczba porcji: 3 porcje