Sałatka z kiszonej kapusty

Poziom trudności: Łatwy

Każdy uwielbia najprostszą z surówek - kiszoną kapustę. Ta tradycyjna sałatka jest uwielbiana przez wszystkich. Może być używana jako dodatek lub jako sałatka do kebaba.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 60 g marchwi
  • 35 g cebuli
  • 10 g cukru
  • 15 g oleju
  • pietruszka,
  • 100 g jabłka
  • Sól

Przygotowanie:

Jarmuż płuczę pod zimną wodą i dokładnie odsączam. Pomiń płukanie, jeśli wolisz sałatkę o silnej kwasowości. Siekam go drobniej, wkładam do dużej miski i dodaję startą marchewkę, drobno posiekaną cebulę, starte jabłko i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiam sałatkę dodając cukier, olej i odrobinę soli. Dokładnie mieszam i podaję.

---

Czas przygotowania: 15 minut
Całkowity czas: 15 min
Liczba porcji: 3 porcje