Sałatka z kiszonej kapusty
Poziom trudności: Łatwy
Każdy uwielbia najprostszą z surówek - kiszoną kapustę. Ta tradycyjna sałatka jest uwielbiana przez wszystkich. Może być używana jako dodatek lub jako sałatka do kebaba.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 500 g kapusty kiszonej
- 60 g marchwi
- 35 g cebuli
- 10 g cukru
- 15 g oleju
- pietruszka,
- 100 g jabłka
- Sól
Przygotowanie:
Jarmuż płuczę pod zimną wodą i dokładnie odsączam. Pomiń płukanie, jeśli wolisz sałatkę o silnej kwasowości. Siekam go drobniej, wkładam do dużej miski i dodaję startą marchewkę, drobno posiekaną cebulę, starte jabłko i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiam sałatkę dodając cukier, olej i odrobinę soli. Dokładnie mieszam i podaję.
---
Czas przygotowania: 15 minut
Całkowity czas: 15 min
Liczba porcji: 3 porcje