Wrapy z szynką i serem
Łatwe
Między świętami a noworocznym lenistwem nie chcesz spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.
Proste zawijasy z ciasta francuskiego to idealna przekąska na Sylwestra i nie tylko. Można je polać dowolnym smakiem, a każdy z nich będzie wyjątkowy. W moim przypadku postawiłam na prostotę i wykorzystałam to, co było w mojej lodówce.
A co Wy znajdziecie w swoich przekąskach?
Składniki:
- 1 op ciasta francuskiego
- 6 plasterków szynki
- 100 g sera
- 50 g ketchupu
- 30 g musztardy sarepskiej
Sposób przygotowania:
Schłodzone ciasto francuskie rozwijam. Następnie przygotowuję sos. Mieszam musztardę z ketchupem i rozsmarowuję go cienko na cieście, pozostawiając wolne brzegi. Na cieście układam plasterki sera, a następnie dodaję plasterki szynki. Zwijam ciasto w ciasny rulon. Ciasto kroję na plastry i układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez 15 minut w temperaturze 220 stopni z grzaniem góra i dół.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Czas całkowity: 25 minut
Wielkość porcji: 20 sztuk