Wrapy z szynką i serem

Łatwe

Między świętami a noworocznym lenistwem nie chcesz spędzać w kuchni zbyt wiele czasu.

Proste zawijasy z ciasta francuskiego to idealna przekąska na Sylwestra i nie tylko. Można je polać dowolnym smakiem, a każdy z nich będzie wyjątkowy. W moim przypadku postawiłam na prostotę i wykorzystałam to, co było w mojej lodówce.

A co Wy znajdziecie w swoich przekąskach?

Składniki:

  • 1 op ciasta francuskiego
  • 6 plasterków szynki
  • 100 g sera
  • 50 g ketchupu
  • 30 g musztardy sarepskiej

Sposób przygotowania:

Schłodzone ciasto francuskie rozwijam. Następnie przygotowuję sos. Mieszam musztardę z ketchupem i rozsmarowuję go cienko na cieście, pozostawiając wolne brzegi. Na cieście układam plasterki sera, a następnie dodaję plasterki szynki. Zwijam ciasto w ciasny rulon. Ciasto kroję na plastry i układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę przez 15 minut w temperaturze 220 stopni z grzaniem góra i dół.

---

Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Czas całkowity: 25 minut
Wielkość porcji: 20 sztuk