Ciasto Kinder Bueno

Najlepsze ciasto Kinder Bueno, delikatne i rozpływające się w ustach. Przygotujesz je bez pieczenia. Ciasto jest kremowe, delikatne i rozpływające się w ustach.

Przygotuj je u siebie!

Składniki:

Masa czekoladowa:

  • 500 g mleka
  • 2 budynie czekoladowe
  • 80-100 g cukru
  • 100 g masła
  • 50 g mielonych orzechów laskowych

Masa waniliowa:

  • 250 g mascarpone wanilia z białą czekoladą lub mascarpone+tabliczka białej czekolady
  • 200 g śmietanki 30%
  • 70-90 g mleka w proszku

Polewa:

  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 50 g śmietanki 30%

Dodatki:

  • 80 g kremu czekoladowego
  • 320 g herbatników
  • mielone orzechy laskowe

Przygotowanie:

Budyń (2 opakowania na 500 ml mleka) gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przekładam go na talerz, przykrywam folią spożywczą, aby nie powstał na nim kozuch. Budyń całkowicie chłodzę.
Miękkie masło ucieram, aż stanie się jasne, a następnie dodaję do niego po łyżce budyniu. Cały czas miksuję, aż powstanie gładki krem, pod koniec miksowania dodaję tarte orzechy i mieszam do połączenia. W formie (ok 20×25) układam herbatniki, smaruję je kremem czekoladowym i wkładam kolejną warstwę herbatników. Następnie wykładam krem budyniowy, który przykrywam herbatnikami. Całość schładzam. W międzyczasie przygotowuję krem waniliowy, schłodzone mascarpone i śmietankę przekładam do miski, miksuje, aż zgęstnieje. Pod koniec ubijania dodaję mleko w proszku i ubijam, aż uzyskam gęsty krem. Przygotowany krem wykładam na herbatniki i przykrywam kolejną warstwą herbatników. Ciasto schładzam przez kilka godzin. Przed podaniem przygotowuję polewę, śmietankę podgrzewam, zdejmuję ją z palnika i dodaję do niej pokruszoną czekoladę. Pozostawiam na chwilę i mieszam. Gotową polewą smaruję ciasto. Kroję na mniejsze porcje i podaję.

———
Czas przygotowania: 30 min
Czas oczekiwania: 12 h
Całkowity czas: 12 h 30 min
Ilość porcji: 12 porcji