Ciasto Raffaello
Easy
Oto przepis, który mam dla Was: pysznie łatwe ciasto raffaello. Nie trzeba piec, nie trzeba używać miksera i nie trzeba czekać na gotowy produkt. Miękkie, kremowe i bardzo kokosowe.
Składniki:
- 600g twarogu/serka kanapkowego z wiaderka
- 200g mleka kokosowego
- 100g cukru
- 100g wiórków kokosowych
- 2200g ciasteczek
Sposób przygotowania:
Serki, mleko kokosowe, cukier i wiórki kokosowe łączę na gładką i jednolitą masę.
Blachę do pieczenia (20-20 cm) wykładam folią klingową. Na spodzie układam masę kokosową, ciasteczka i jeszcze więcej ciasteczek. Kontynuuję ten proces aż do zużycia wszystkich składników. Ciasto przykrywam folią i wstawiam do lodówki na co najmniej 30 min, aby ciasteczka zmiękły.
Dekoruję ciasto moimi ulubionymi dodatkami. Moje ulubione polewy to biała czekolada kokosowa i płatki orzechów.
---
Czas przygotowania: 10 minut
Czas oczekiwania: 30 minut
Czas całkowity: 40 minut
8 porcji