Kruche ciastka z dżemem

Poziom trudności: Łatwy

Połączenie pysznej frugeliny i kruchych ciasteczek, które rozpływają się w ustach, zachwyci kubki smakowe każdego. Koniecznie musisz ich spróbować.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 4 żółtka
  • Masło 200 g
  • 90 g Cukier puder
  • 300 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 200 g gęstego dżemu/frugeliny

Sposób przygotowania:

Masło i cukier puder miksuję razem, aż uzyskam puszystą masę, następnie dodaję żółtka. Mieszam składniki, aż będą dobrze połączone. Dodaję przesianą mąkę i skrobię. Wyrabiam jednolite ciasto. Ciasto dzielę na 15 równych części, a następnie formuję kulki. Układam je na blasze do pieczenia. W każdej kulce robię wgłębienie łyżeczką i dodaję porcję frugeliny.
Piekę w temperaturze 180*C przez 20-25 min, z grzaniem góra-dół. Przechowuję w szczelnym pojemniku

---

Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 25 min.
Całkowity czas: 40 min
Ilość porcji: 15 szt.