Saszetki z mascarpone

Poziom trudności:

Ciasto francuskie to świetna baza do słodkich i wytrawnych wypieków. Tym razem przygotowałam proste, ale bardzo efektowne ciasteczka.

Jeśli zrobicie ten przepis, oznaczcie mnie na Instagramie

Składniki:

  • 1 pudełko ciasta francuskiego
  • Mascarpone
  • Maliny i inne owoce
  • jajko
  • cukier trzcinowy

Sposób przygotowania:

Z ciasta francuskiego uformowałam małe kwadraciki. Na środku każdego z nich układam mascarpone, lub inny ulubiony serek. W tym miejscu układam warstwę malin, a następnie zamykam małe koperty łącząc przeciwległe końce ciasta. Wierzch ciasta posypuję brązowym cukrem i smaruję ubitymi jajkami. Ciasto piekę w temperaturze 220°C przez 7-10 minut.

---

Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 10 minut
Czas całkowity: 25 min
12 szt.