Saszetki z mascarpone
Poziom trudności:
Ciasto francuskie to świetna baza do słodkich i wytrawnych wypieków. Tym razem przygotowałam proste, ale bardzo efektowne ciasteczka.
Jeśli zrobicie ten przepis, oznaczcie mnie na Instagramie
Składniki:
- 1 pudełko ciasta francuskiego
- Mascarpone
- Maliny i inne owoce
- jajko
- cukier trzcinowy
Sposób przygotowania:
Z ciasta francuskiego uformowałam małe kwadraciki. Na środku każdego z nich układam mascarpone, lub inny ulubiony serek. W tym miejscu układam warstwę malin, a następnie zamykam małe koperty łącząc przeciwległe końce ciasta. Wierzch ciasta posypuję brązowym cukrem i smaruję ubitymi jajkami. Ciasto piekę w temperaturze 220°C przez 7-10 minut.
---
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 10 minut
Czas całkowity: 25 min
12 szt.