Tort wiejski "Kinder

Easy

Domowy Kinder Country bez pieczenia świetnie nadawałby się na deser do kawy lub na wizytę u znajomych .

Składniki:

Masa:

  • 400g twarogu z wiaderka
  • 250g mascarpone
  • 200g białej czekolady
  • 70g ekspandowanego orkiszu
  • 140g ciasteczek

Polewa:

  • 70 g ciemnej czekolady
  • 5g masła
  • 15g ekspandowanego orkiszu / orzechów

Sposób przygotowania:

Białą czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej. W misce łączę twaróg z mascarpone, czekoladą i. Całą masę łączę ze sobą.
Użyłam formy do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm. Na dnie ułożyłam warstwę ciasteczek. Następnie wygładzamy krem i przykrywamy go warstwą ciasteczek. W tym czasie przygotowuje się polewę. Groszki czekoladowe rozpuściłam w kąpieli wodnej ze śmietanką. Roztopioną czekoladę dodajemy do miski i mieszamy. Masę dobrze wymieszać, a następnie dodać ciasteczka. Wygładzam polewę. Tak przygotowany deser chłodzę w lodówce przez kilka godzin. Następnie kroję go w kostkę i podaję ze świeżymi owocami.

---
Czas przygotowania: 20 minut
Czas oczekiwania: 2 godziny
Czas całkowity: 2h 20 minut
Number Of Servings: 12 Servings