Tort wiejski "Kinder
Easy
Domowy Kinder Country bez pieczenia świetnie nadawałby się na deser do kawy lub na wizytę u znajomych .
Składniki:
Masa:
- 400g twarogu z wiaderka
- 250g mascarpone
- 200g białej czekolady
- 70g ekspandowanego orkiszu
- 140g ciasteczek
Polewa:
- 70 g ciemnej czekolady
- 5g masła
- 15g ekspandowanego orkiszu / orzechów
Sposób przygotowania:
Białą czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej. W misce łączę twaróg z mascarpone, czekoladą i. Całą masę łączę ze sobą.
Użyłam formy do pieczenia o wymiarach 20 x 20 cm. Na dnie ułożyłam warstwę ciasteczek. Następnie wygładzamy krem i przykrywamy go warstwą ciasteczek. W tym czasie przygotowuje się polewę. Groszki czekoladowe rozpuściłam w kąpieli wodnej ze śmietanką. Roztopioną czekoladę dodajemy do miski i mieszamy. Masę dobrze wymieszać, a następnie dodać ciasteczka. Wygładzam polewę. Tak przygotowany deser chłodzę w lodówce przez kilka godzin. Następnie kroję go w kostkę i podaję ze świeżymi owocami.
---
Czas przygotowania: 20 minut
Czas oczekiwania: 2 godziny
Czas całkowity: 2h 20 minut
Number Of Servings: 12 Servings