Zioła w musztardzie i curry

Poziom trudności: Łatwy

Co powiesz na pysznego śledzia w sosie musztardowym? Miłośnicy śledzia będą zachwyceni rozpływającym się w ustach śledziem, curry z żywymi smakami i chrupiącą musztardą.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 300 g śledzia gotowanego w matiasie
  • 80 g cebuli
  • 50 g majonezu
  • 80 g musztardy delikatesowej
  • 40 g musztardy francuskiej
  • 100 g Śmietany 18
  • Curry 1 łyżeczka
  • Pieprz

Przygotowanie:

Śledzie moczę przez kilka godzin w wodzie z octem, następnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w drobną kostkę. W dużej misce łączę musztardę delikatesową, musztardę francuską, śmietanę, majonez i cebulę. Wszystko dokładnie mieszam, dodaję śledzie i doprawiam pieprzem do smaku. Jest gotowy, gdy wszystko wymieszam. Najlepiej marynować śledzie w sosie przez 1-2 dni przed podaniem.

---

Czas przygotowania: 15 minut
Całkowity czas: 15 minut
Liczba porcji 2 Porcje