Zioła w musztardzie i curry
Poziom trudności: Łatwy
Co powiesz na pysznego śledzia w sosie musztardowym? Miłośnicy śledzia będą zachwyceni rozpływającym się w ustach śledziem, curry z żywymi smakami i chrupiącą musztardą.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 300 g śledzia gotowanego w matiasie
- 80 g cebuli
- 50 g majonezu
- 80 g musztardy delikatesowej
- 40 g musztardy francuskiej
- 100 g Śmietany 18
- Curry 1 łyżeczka
- Pieprz
Przygotowanie:
Śledzie moczę przez kilka godzin w wodzie z octem, następnie osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w drobną kostkę. W dużej misce łączę musztardę delikatesową, musztardę francuską, śmietanę, majonez i cebulę. Wszystko dokładnie mieszam, dodaję śledzie i doprawiam pieprzem do smaku. Jest gotowy, gdy wszystko wymieszam. Najlepiej marynować śledzie w sosie przez 1-2 dni przed podaniem.
---
Czas przygotowania: 15 minut
Całkowity czas: 15 minut
Liczba porcji 2 Porcje