Kiełbaski w cieście francuskim

Poziom trudności: Łatwy

Jakie są najpopularniejsze przekąski na imprezach? ? ??? W naszym przypadku te, które wykorzystują ciasto francuskie znikają w mgnieniu oka. ?? ?
Tym razem przygotowałam proste parówki z ciasta. Z dodatkiem sosu do ciasta i sosu stanowią idealną przekąskę.

Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 15 g musztardy francuskiej
  • 20 g ketchupu
  • 6 parówek

Przygotowanie:

Przygotowując sos połączyć musztardę z ketchupem.
Gdy ciasto owinie wszystkie parówki odcinam je. Powstały rulonik kroję na mniejsze kawałki i układam na blasze do pieczenia. Pozostałe ciasto ponownie smaruję sosem. Następnie układam parówki i składam ciasto. Kontynuuję w ten sposób, aż skończą mi się składniki.
Przed pieczeniem posypuję ciasto sezamem. Piekę ciasto w temperaturze 230 stopni Celsjusza przez 10-15 minut.

-----

Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Całkowity czas: 30 minut
Liczba porcji:30