Kiełbaski w cieście francuskim
Poziom trudności: Łatwy
Jakie są najpopularniejsze przekąski na imprezach? ? ??? W naszym przypadku te, które wykorzystują ciasto francuskie znikają w mgnieniu oka. ?? ?
Tym razem przygotowałam proste parówki z ciasta. Z dodatkiem sosu do ciasta i sosu stanowią idealną przekąskę.
Oznacz mnie na Instagramie, jeśli wypróbujesz ten przepis
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 15 g musztardy francuskiej
- 20 g ketchupu
- 6 parówek
Przygotowanie:
Przygotowując sos połączyć musztardę z ketchupem.
Gdy ciasto owinie wszystkie parówki odcinam je. Powstały rulonik kroję na mniejsze kawałki i układam na blasze do pieczenia. Pozostałe ciasto ponownie smaruję sosem. Następnie układam parówki i składam ciasto. Kontynuuję w ten sposób, aż skończą mi się składniki.
Przed pieczeniem posypuję ciasto sezamem. Piekę ciasto w temperaturze 230 stopni Celsjusza przez 10-15 minut.
-----
Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Całkowity czas: 30 minut
Liczba porcji:30